بیانیه جمعی از شرکت ها و موسسات و سازمان های مردم نهاد عضو پویش هفته جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح سال ۱۴۰۲

روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح

روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح

۱۳ اکتبر از سوی دفتر کاهش خطرپذیری بلایای سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح نام گذاری شده است و هر ساله این دفتر به منظور تشویق دولت ها و ملت ها به سمت مدیریت ریسک ، یه گرامیداشت این روز می پردازد.
هدف از برگزاری برنامه ها و اجرای رویدادهای مختلف علمی ، فرهنگی و آموزشی در روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح یادآوری اهداف مدیریت ریسک می باشد تا بجای آمادگی و پاسخگویی به حوادث ، پیشگیری و کاهش خطر را در دستور کار خود قرار دهند تا با مدیریت ریسک ابتدا به شناسایی مخاطرات محتمل پیرامونی بپردازیم و سپس با همزیستی با مخاطرات و تدوین برنامه های توسعه شهری و روستایی بر مبنای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست ، به پیشگیری از بروز سوانح طبیعی برسند.
اگرچه در عصر امروز در حالیکه شهرها و روستاها در بستری آماده از وقوع خطر مثل ساخت و ساز بر روی گسل ها استوار شده اند، این همزیستی با مخاطرات تنها زمانی مقدور است که اصول مهندسی در روند توسعه به عنوان اصل پذیرفته شده دولت و ملت به اجرا در آید.
و اما امسال دفتر کاهش خطر پذیری بلایای سازمان ملل متحد، روز کاهش خطر حوادث و سوانح را با شعار مقابله با نابرابری برای آینده تاب آور برگزار می نماید. شاید وقوع زلزله هرات و آنچه بر مردمان فارسی زبان هرات رخ داد نمونه کاملی از ضرورت توجه به نابرابری ها باشد. آنچه در هرات رخ داد و نبود نیروهای محلی امداد و نجات تایید کننده آن بود، نابرابری و فقری بود که مردم هرات را فرا گرفته بود و این نابرابری جامعه ای کاملا آسیب پذیر و آماده برای وقوع بحران ساخت تا با چنین زلزله ای ، یک تمدن شهری زیر تلی از خاک مدفون شود و شهر علم و هنر ایران فرهنگی با تاریخ خداحافظی کند.
اگرچه مقابله با نابرابری و رفع آسیب پذیری ها بسیار مهم است اما نباید فراموش کنیم که ایران امروز در کنار رفع نابرابری ها نیازمند باور به وقوع حوادث و سوانح و امکان کاهش خطر از طریق پیشگیری و مدیریت ریسک می باشد. و لذا ایجاد درک خطر در مردم و مسوولین شاید مهترین گام در کاهش خطر باشد. از طرفی دانش فنی و مهندسی کافی در ایران و وجود خبرگان مهندسی نشان از وجود ابزار لازم و کافی برای ساخت و ساز مهندسی است اما بروز اتفاقاتی همچون زلزله کرمانشاه ، سیل امامزاده داوود و ریزش ساختمان های خلازیر نشان از ضعف بیشمار در اجراست که نادیده انگاشتن نظارت را فریاد می زند و لذا نبود سامانه مناسب و مقتدر برای نظارت در ساخت و ساز بعد از درک خطر ، مهمترین مشکل و مانع برای داشتن ایرانی آباد و ایمن است و این خواست همگانی همراهان پویش هفته کاهش خطر حوادث و سوانح ۱۴۰۲ می باشد که از نهادهای مسوول و قانون گذار تحقق این مهم را مطالبه می نماییم.
باشد که در آینده نزدیک هم مسوولین و مدیران دولتی ایران باتوجه بیشتر به خطر و استقرار سیستم های نظارتی مقتدر در ایران که ابزار و ضمانت اجرایی لازم را برای جلوگیری از قانون شکنی ها و ساخت و ساز غیر ایمن و خطرآفرین در اختیار داشته باشند شاهد باشیم. به امید خدا ….

شرکت ها، موسسه هاو سازمان های مردم نهاد پویش هفته کاهش خطر حوادث و سوانح
۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ خورشیدی

برای مطالعه یادداشت روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح کلیک نمایید.

برای دریافت فایل اصلی یادداشت روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح کلیک نمایید.

دبیرخانه هفته جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح- موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین اصلی