انتخابات شورای اسلامی شهر تهران 1396 / معرفی نامزدهای پیشنهادی موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای (تهران – پردیس – شیراز -خوی – لاهیجان)

شورای اسلامی شهر و روستا در سطح خود شاید به مراتب مهمتر از مجلس شورای اسلامی باشد چرا که نقش مستقیم در مدیریت شهری و انتخاب شهردار شهر دارد. و اهمیت شورای شهر زمانی بیشتر مشخص می گردد که کوتاهی شهرداری و شورای شهر تهران بحرانی همانند پلاسکو می آفریند و اینجاست که بایستگی گزینش مناسب نامزد همه پرسی شورای شهر مشخص می گردد. اگر همه پرسی نظام مهندسی ساختمان را مشاهده کنیم می بینیم که سهمیه ای برای حضور تمامی گروه های مهندسی مرتبط با ساختمان شامل مهندسین عمران ،‌معماری ، نقشه برداری، شهرسازی، ترافیک ،‌برق و مکانیک در همه پرسی در نظر گرفته شده است زیرا سازمان نظام مهندسی ساختمان زمانی می تواند به وظایف خود به طور جامع و کامل اقدام نماید که در شورایش فقط تخصص عمران حاکم نباشد و از تمامی متخصصین رشته های اصلی در تصمیم گیری ها استفاده گردد. به طور نمونه برای انتخابات نظام مهندسی شهری که کمتر از 300 نفر عضو نظام مهندسی دارد هیئت مدیره ای متشکل از 7 نفر تشکیل می گردد تا تمامی گروه های تخصصی در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی شهر مربوطه یک نماینده داشته باشند. ولی در شورای اسلامی شهر تهران می بینیم که تمامی ورزشکاران به دلیل شناخته بودن در شورای شهر انتخاب می شوند اما متاسفانه از برخی تخصص های مورد نیاز مدیریت شهری در شورا محروم می باشیم و آن هنگام شاهد رویداد ناگوار پلاسکو خواهیم بود. اگرچه بایستی به ضرورت اهمیت ورزش و هنر در مدیریت شهری نیز اشاره داشت و اعلام نمود که ورزش و هنر نیز به عنوان یک نیاز شهروندی بایستی در دستور کار شورا قرار گیرد و نمی توان آن را نادیده پنداشت اما این نیز دلیل نمی شود که بخش عمده ای از ترکیب شورا را ورزشکاران و هنرمندان تشکیل دهند.

به اعتقاد ما شورای شهر بایستی از 5 گروه متخصص تشکیل گردد: عمران و ترافیک – معماری و شهر سازی – محیط زیست و مدیریت بحران – فرهنگی و اجتماعی – بهداشت و سلامت و در تمامی این گروه ها می بایستی متخصصین مربوطه حضور داشته باشند. شورای شهر بدون مهندس معمار و شهرساز نمی تواند توسعه پایدار بر اساس کالبدهای اجتماعی و فرهنگی کشورما ایجاد نماید همانطور که شورای شهر بدون متخصص ترافیک نمی تواند نظارت مناسبی بر عملکرد شهرداری در حوزه ی حمل و نقل و ترافیک انجام دهد. همانطور که شهر نیاز به ورزشگاه و سالن های ورزشی دارد ،به سالن تئاتر و سینما نیز نیازمند است و به مراتب از این دو مهم تر ، مساله مدیریت بحران و محیط زیست است. زمانی خیابان ولیعصر کنونی تهران با 60 هزار درخت چنار پوشیده شده بود و به عنوان طولانی ترین خیابان خاورمیانه زیبایی فراوانی به شهر تهران داده بود و امروزه به دلیل کوتاهی در امر محیط زیست کمتر از 8 هزار درخت چنار در این خیابان کهن و ماندگار باقی مانده و اگر این سیاست ادامه پیدا کند روزی فراخواهد رسید که تنها عکس درختان چنار خیابان ولیصر یا پهلوی سابق برای آیندگان به یادگار می ماند! از باغ های تهران که امروز به بهانه مصوبه برج باغ چیزی از آنها باقی نمانده می گذریم و بافت های فرسوده شهری تهران و برج سازی ها  و تراکم فروشی های غیر اصولی شمال شهر تهران و ساختمان های پر تردد تجاری همانند پلاسکو را مورد توجه قرار می دهیم. پلاسکویی که زمانی برای خود برج بلند خاورمیانه بود و نماد توسعه شهری تهران اما امروز چیزی جز دیواری و یادی از قهرمانان شهید آتش نشان از آن باقی نمانده است. تهرانی که با گسل های فراوان احاطه شده و هر لحظه امکان وقوع زلزله ای سهمگین وجود دارد و آتشی که از شکست خطوط گاز بیش از 3 روز تهران را دربرخواهد گرفت و اگر از زلزله تهران جان سالم به در ببریم از آتش سوزی پس از زلزله به یقین چاره ای جز تسلیم نخواهیم داشت، با این نگاه چگونه می توان شورای شهری داشت که عاری از متخصص بحران باشد؟ اگرچه اعضای شورای شهر قرار نیست که در مدیریت شهری نقش داشته باشند و در شهرداری پست سازمانی بگیرند اما می توانند با تصمیمات کلان خود و نظارت بر آنچه که آموخته اند بر روند مدیریت شهری نقش مستقیم داشته باشند.

موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران به عنوان یک سازمان مردم نهاد با شاخصه های داوطلبانه بودن ، غیر انتفاعی بودن ،‌غیر سیاسی و غیر دولتی بودن با در نظر گرفتن تعریف سازمان های مردم نهاد قصد همکاری با احزاب سیاسی و دولت ها را نداشته و تا کنون در کارنامه خود هیچگونه تعلق خاطری به هیچ فرد و یا سازمانی را ثبت نکرده است و حمایت از فرد خاصی در شورای اسلامی شهر و یا مجلس شورای اسلامی صرفا به دلیل اهمیت حوزه های مرتبط با موسسه مقاوم سازی است چرا که می دانیم مثلا با ورود دکتر امیر ساعدی داریان استادیار دانشگاه شهید بهشتی و دارای تخصص اثرات آتش سوزی و انفجار بر ساختمان ها در شورای اسلامی شهر تهران ، می توانیم نقشی در پیشگیری رویداد های ناگواری همچون پلاسکو داشته باشیم. به عنوان یک نهاد غیر سیاسی و غیر دولتی از تمامی اعضای موسسه و جامعه مهندسین عمران و شهرسازی و متخصصین مدیریت بحران و محیط زیست و سایر اقشار جامعه خواهشمندیم که با انتخاب صحیح و مناسب فارغ از گروه بندی های سیاسی و جناحی به فکر شهر و روستای خود باشیم و بدانیم که خطر در کمین است و اگر آمادگی مناسب برای پاسخگویی به سوانح را در شهرمان ایجاد نکنیم شاهد پلاسکوهای فراوان خواهیم بود. در انتها لیست پیشنهادی موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران درسایت رسمی موسسه به نشانی www.retrofitting.ir و همچنین در کانال این موسسه در شبکه پیام رسان تلگرام به نشانی https://t.me/retrofitting قابل استفاده علاقمندان است و امیدواریم بتوانیم با انتخاب صحیح خود در مدیریت شهری گام موثری برداشته باشیم و همانند روزی که پلاسکو فرو ریخت از انتخاب ورزشکاران به جای متخصصین در شورای شهر ابراز پشیمانی و شرمندگی نکنیم.

برای ایرانی آباد و مقاوم همه با همه دست در دست هم نهیم به مهر ،‌میهن خویش را کنیم آباد
مهندس حامد حقی
مدیرعامل موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران

photo_2017-05-17_07-21-36photo_2017-05-17_07-21-32photo_2017-05-17_07-21-28photo_2017-05-17_07-21-23photo_2017-05-17_07-21-47photo_2017-05-15_09-16-48 photo_2017-05-15_09-16-51 photo_2017-05-15_09-16-55 photo_2017-05-15_09-16-59 photo_2017-05-15_09-17-02 photo_2017-05-15_09-17-05 photo_2017-05-15_09-17-13 photo_2017-05-15_09-17-17 photo_2017-05-15_09-17-21 photo_2017-05-15_09-17-25

عناوین اصلی
خانهدرباره مافروشگاهتماس با ما