باسمه تعالی
بیانیه اولین همایش بین المللی تعاون و امداد بشر دوستانه
امروزه فعالیت های دیپلماسی عمومی و تلاش برای بهبود وجهه دولت ها در میان مردم کشورهای مختلف در راستای فعالیت های بشردوستانه بین المللی به یکی از مهم ترین ابزارهای دولت ها و نهادهای جوامع مدنی تبدیل شده است . استفاده از این نوع فعالیت ها ضمن اینکه هزینه ای بر دوش متولیان تحمیل نخواهد کرد، زمینه برای دخالت بیشتر و مؤثرتر سازمان های مردم نهاد در فعالیت های فرهنگی ، امدادی و بشر دوستانه بین المللی فراهم می کند. در این راستا دیپلماسی امداد بشر دوستانه نوعی از دیپلماسی عمومی است که در آن دولت یا سازمان های مردم نهاد یک کشور با استفاده از ابزارهای امداد بشردوستانه و با انجام کمک های بشردوستانه و خیریه در هنگام وقوع بحران های طبیعی و غیر طبیعی و با انجام فعالیت های سازندگی و فرهنگی در جوامع محروم و بحران زده به برقراری ارتباط با ملت ها می پردازند.
دوستی میان ملت ها از طریق انتقال صنعت و تجارت و توسعه ی علمی و فرهنگی دست مایه ی دیپلماسی امداد بشر دوستانه است.
به حمد و قوه الهی پس از طی پنج ماه فعالیت دبیرخانه اولین همایش بین المللی تعاون و امداد بشردوستانه و برگزاری بیش از پنجاه ساعت جلسه رسمی و کارشناسی با نمایندگان سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه، گروه های جهادی و انجمن های دوستی، سازمان های متولی مدیریت بحران و امداد و نجات و دستگاه های متولی صدور مجوز سازمان های مردم نهاد و بررسی ضرورت حضور سازمان های مردم نهاد در دیپلماسی عمومی با استفاده از تعاون و امداد بشر دوستانه، به این باور رسیدیم که با ورود سازمان های مردم نهاد به عرصه ی فعالیت های امداد ونجات، مدیریت بحران، سازندگی و جهادی، نیکوکاری و خیریه ها، انجمن های دوستی و بین المللی، این ظرفیت عظیم دیپلماسی عمومی در راستای منافع ملی تحقق پیدا می کند. از این رودبیرخانه دیپلماسی امدادبشردوستانه در نظر دارد با همکاری سازمان های مردم نهاد و برگزاری جلسات مستمر با نمایندگان سازمان های متولی دولتی و استقرار نمایندگی های دبیرخانه در سراسر استان ها و حمایت ادارات کل استانی، ضمن توانمند سازی سازمان های مردم نهاد در اجرای فعالیت های بین المللی بشر دوستانه وتوسعه ی روابط بین ملت ها اقدامات شایسته ای در خور فرهنگ و تمدن غنی کشورمان داشته باشد. در این راستا به نمایندگی از تمامی سازمان های مردم نهاد از دستگاه های متولی نظیر وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان، سازمان مدیریت بحران، سازمان بسیج مستضعفین، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره)،سازمان بهزیستی کشور، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری تهران و سایر دستگاه های متولی خواستاریم تا با حمایت از این طرح مردمی، در توانمند سازی سازمان های مردم نهاد همکاری نموده و از این ظرفیت بزرگ مردمی در راستای دیپلماسی امداد بشر دوستانه استفاده نمایند. همچنین دبیرخانه امداد بشر دوستانه در راستای گسترش و تقویت فعالیت های بین المللی از تمامی سازمان های بین المللی فعال در امور امداد بشر دوستانه و همچنین نهادهای زیر مجموعه سازمان ملل و سازمان های مردم نهاد کشور های مختلف دنیا تقاضا می کند جهت ارتقای سطح معاملات و گسترش فعالیت های مشترک بین المللی همکاری و همیاری با این دبیرخانه را در دستور کار خود قرار دهند.
در پایان با سپاس از خداوند متعال و قدردانی از دستگاه هایی که در برگزاری این همایش بین المللی ما را یاری نمودند، امیدواریم که برگزاری این همایش نوید آغاز فعالیت های مفید و گسترده ای در زمینه دیپلماسی امداد بشر دوستانه بوده و زمینه را برای حضور و فعالیت امدادی و فرهنگی بین المللی سازمان های مردم نهاد فراهم کرده باشد.
با آرزوی توفیق الهی ستاد برگزاری اولین همایش تعاون و امداد بشر دوستانه دبیرخانه دیپلماسی امداد بشر دوستانه تهران 18 اسفندماه 1393 |