حقی در رادیو گفت وگو عنوان كرد: ساختمانهایی كه اكنون ساخته میشوند ۵۰ سال دیگر نا ایمن میشوند كه این مهم بیماری پنهانی است كه در مورد سازههای شهرها وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو؛ مهندس حامد حقی، مدیر عامل موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزهای ایران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد وضعیت مقاوم سازی سازههای شهر تهران بیان داشت: سازههای امروز شهرها دارای دو بیماری است، یك بیماری مربوط به ساختمانهای ناایمن كه بسیاری از آنها بر اساس آیین نامههای قبلی ساخته شدهاند و استاندارد نیستند و درمان آنها نیاز به نسخه مخصوص دارد.
وی افزود: متاسفانه در كشور ما پدیده غیر حرفهای و غیراخلاقی فروش پروانههای نظام مهندسی رواج یافته و مالكین علیرغم اینكه در زمان بیماری سعی میكنند برای بهبود وضعیت خود به بهترین دكترها مراجعه كنند ولی در مورد ساختمانهای خود تلاش میكنند كار را به مهندسینی بسپارند كه كمتر ایراد بگیرند و سریع امضاء كنند.
حقی با بیان اینكه متاسفانه یك سری مشكلات در قوانین ما وجود دارد تصریح كرد: مالكین ساختمانها كه اغلب غیر متخصص هستند به خاطر منافع مالی خود ناظرین را خود انتخاب میكنند كه در این مورد نظارت نقش موثری خواهد داشت.
مدیر عامل موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزهای ایران گفت: در مورد سازهها از حیث استاندارد و مقررات ملی مشكلی نداریم و تنها مشكل ما در حوزه اجرا است كه كارگر ماهر و تكنسین ماهر نداریم.
*** ضرورت ایجاد مركز تبادل اطلاعات بین سیستمهای مطالعاتی در حوزه زلزله و سازه
دكتر امیر محمدزاده بازرس سازه سازمان نظام مهندسی در استان تهران نیز در این برنامه گفت: ساختمانها به دو دسته در حال ساخت و ساختمانهای موجود دسته بندی میشوند كه در هر دسته بندی قابل ارزیابی هستند و قدمت برخی از ساختمانهای موجود برای قبل از استاندارد ۲۸۰۰ است
وی با تاكید بر ضرورت توجه به ساختمانهای وضع موجود ما كه قدمت ۴۰ تا ۵۰ ساله دارند گفت: در حال حاضر هیچ اطلاعات، شاخص و داده مشخصی در مورد وضعیت سازهها وجود نداردكه با توجه به فراوانی پژوهشكدهها و مراكزمطالعاتی در مورد زلزله و سازهها ضروری است برای بهره برداری مناسب از اطلاعات مركز تبادل اطلاعاتی برای اتصال این سیستمها به هم ایجاد شود.
محمد زاده افزود: با ایجاد این مركزتبادل اطلاعات، ظرفیتهای هر كدام از پژوهشكدهها و مراكز مطالعاتی توزیع و خروجی آنها در یك نقطه توزیع میشود تا سیستمهای مختلف از این دیتا بگیرند.
*** ۸۰ درصد ضعف سازهها، ضعف اجرایی است
نرگس امیدی نیا مدیر گروه عمران و معماری دانشگاه یادگار امام (ره) نیز در ادامه با بیان اینكه زلزلهها نقاط ضعف واقعی سازهها را نشان میدهد بیان داشت: ۱۰ تا ۱۵ درصد از سازههای زلزله كرمانشاه دارای ضعف طراحی بودند.
وی بیان داشت: بخشی از ضعفهای سازههای ما ضعف طراحی هستند و ۸۰ درصد ضعفهای سازههای كشور ضعف اجرایی است.
امیدی نیا تصریح كرد: كیفیت نامناسب مصالح و اجرای نامناسب از ضعفهای مهم در سازهها است كه باید نظارتهای بالادستی در این حوزه انجام شود.
وی اظهار داشت: بر اساس زلزلههای بزرگ كدها و آیین نامهها و دستورالعملها اصلاح و برخی ضعفها جبران میشود.
http://radiogoftogoo.ir/newsdetails/?m=175102&n=1224978
رادیو گفتگو – درج خبر در تاریخ 21 تیر ماه 1402