حامد حقی مدیرعامل موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران سخنرانی خود را پيرامون نظرسنجي از مردم خصوص ميزان اشنايي با مديريت بحران به ویژه مسایل مربوط به پیشگیری ارائه نمود. با توجه به اینکه انجام نظرسنجی های خانه به خانه توسط سازمان های غیر دولتی با موانع بسیاری همراه است و عدم مشارکت کامل مردم را در بر خواهد داشت در مدت 2 سال این فعالیت همکاری با 455 نفر میسر گردیده است. در این نظر سنجی سوالاتی از قبیل موارد ذیل از مردم صورت گرفته است:
میزان آشنایی با امداد و کمک های اولیه / میزان آشنایی با سوانح طبیعی / میزان آشنایی با نکات ایمنی در هنگام وقوع زلزله / میزان آشنایی با نقشه خطر و راه های خروج اضطراری / اقدامات پیشگیرانه در خصوص زلزله تهران/ وسایل ارتباط جمعی / بهترین شیوه ی آموزش و….
در نظر سنجي موسسه مقاوم سازي و بهسازي لرزه اي ايران كه طي سال هاي ٩١ الي ٩٣ انجام گرفته ، در تكميل پرسشنامه مهمترين اقدام پيشگيرانه ، نظارت بر ساخت و ساز معرفي شده (273 نفر این گزینه را به عنوان اولویت اول انتخاب کرده اند) و دومين اولويت هم بحث مقاوم سازي ساختمان ها بوده است (325 نفر این گزینه را به عنوان اولویت دوم انتخاب کرده اند)
نكته مهم اين نظرسنجي اين است كه ٩٤ درصد مردم یعنی 426 نفر از جامعه ی آماری اين موضوع را وظيفه دولت ميدانند (این مساله را وظیفه ی مردم نمی دانند) و اين نيازمند يك فرهنگ سازي است براي جلب مشاركت مردمي تا مردم در اقدامات پيشگيرانه و مقاوم سازي شريك شوند.
در این نظر سنجی امید می رود که 9 درصد از این جامعه ی آماری آشنایی نسبی با کمک های اولیه و امداد و اصول ایمنی هنگام وقوع زلزله دارند که قطعا با توجه به عدم برگزاری آموزش های مستمر و مانورهای آموزشی این آمار در عمل به نصف کاهش خواهد یافت.
حقی در انتهای سخنرانی خود اعلام داشت که در زلزله های گوناگون شاهد بودیم که علی رغم اینکه مردم مساله مدیریت بحران را وظیفه ی اصلی دولت می دانند اما اولین اقدام کننده ها در امدادرسانی و کمک به همنوعان خود در یک سانحه بوده اند و اگر بتوان از این ظرفیت بزرگ مردمی در این مسیر استفاده نمود و با اموزش های درست و مستمر ظرفیت آمادگی مردم را بالا برد و از طرفی با جلب مشارکت مردم در مقاوم سازی و نظارت بر ساخت و سازها آسیب پذیری جامعه را کاهش داد می توان به ریسک حداقل رسید.