معرفی پویش
در سال 1989، شورای عمومی سازمان ملل 13 اکتبر را به عنوان روزی جهانی کاهش خطر بلایا برای ترویج فرهنگ کاهش خطر مخاطرات برگزید. روز جهانی فرصتی برای قدردانی از پیشرفت جهانی در زمینه پیشگیری وکاهش بلایا و خسارات است.
نسخه 2023 اندکی پس از بررسی میان مدت بر روی چهارچوب سندای برای کاهش خطر 2015 – 2030 صورت می گیرد؛ جایی که مجمع عمومی سازمان ملل در ماه می 2023 اعلامیه سیاسی برای تسریع اقدامات برای تقویت تابآوری در برابر بلایا تصویب نمود.
موضوع این روز با چارچوب سندای، توافق بینالمللی برای جلوگیری و کاهش تلفات در زندگی، معیشت، اقتصاد و زیرساختهای اساسی همسو است، که دارای 7 هدف جهانی و 38 شاخص برای سنجش پیشرفت می باشد. چهارچوب سندای تکمیل کننده توافقنامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی ست که هر دو چارچوب برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار به هم مرتبط هستند.
در سال 2023، این روزجهانی به رابطه متقابل بین بلایا و نابرابری می پردازد. نابرابری و آسیبپذیری دربرابر بلایا دو روی یک سکه هستند: دسترسی نابرابر به خدمات به مانند امورمالی و بیمه، بیشترین ریسک در برابر خطر بلایا را قرار می دهد. در حالی که اثرات فاجعه نابرابری ها را تشدید می کند و به سمت فقر سوق می دهد.
برای مطالعه ادامه یادداشت روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح کلیک نمایید.
برای دریافت فایل اصلی یادداشت روز جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح کلیک نمایید.
فراخوان همکاری
شخصیت های حقوقی با ارسال لوگو برای درج در پوستر و انتشار همگانی پوستر هفته کاهش خطر در این ترویج و ایجاد درک خطر حوادث و سوانح با ما مشارکت کنند.
شخصیت های حقیقی ( اساتید، دانش پژوهان و دانشجویان، خبرگان ، مهندسین و متخصصین) نیز با همراهی با ما در ارسال مطالب علمی، گزارش های مرتبط، ارسال فیلم سلفی یک دقیقه ای و… ما را یاری نمایند تا با یکدیگر بتوانیم فرهنگ کاهش خطر حوادث و سوانح را در کشور همگانی کنیم.
برای آگاهی بیشتر و همراهی بیشتر با ما با تلفن 02177538363 تماس حاصل فرمایید و یا از طریق تلگرام با کاربری @haghihamed در ارتباط باشید.
دبیرخانه هفته جهانی کاهش خطر حوادث و سوانح- موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران