نصیحتی برای رئیس جمهور دولت چهاردهم – مهندس حامد حقی

برای رئیس جمهور چهاردهم که منتخب بخشی از جامعه است نصیحتی دارم که به عنوان یک ایرانی دغدغه مند به محیط زیست و میراث فرهنگی و یک کارشناس حوزه ی سوانح طبیعی، آن را بیان می کنم. اگرچه شاید عنوان نصیحت ، عنوان قشنگی نباشد اما اگر رئیس جمهور کشور را خادم ملت بدانیم پس بیراهه نیست که ما هم به عنوان یک مدعی حوزه ی کارشناسی ، نظرات خود را نصیحت وار بیان کنیم.
قبل از اینکه بخواهم بر اساس کنشگری هایی که داشتم نظراتم را بیان کنم، به نظرم استان احسان یارشاطر به خوبی اصل موضوع را بیان کرده است. شاید وجود این جملات است که من واژه نصیحت را بر گفتار خود می گذارم.
استاد احسان یارشاطر وطن پرستی را اینگونه تعریف کرده است و ما نیز انتظار حداقلی مان از رئیس جمهور کشور این است که وطن پرستی و اولویت دادن به ایران و ایرانی را در سرلوحه ی کار خویش قرار دهد.
استاد یارشاطر می گوید: ((به گمان من وطن پرستی راستین بیش از همه این است که هر کس در هر کاری که هست به مقتضای آن وفا کند و داد آن را بدهد. اگر معلم است همه در بندِ تربیت شاگردان خود باشد و از پژوهش و افزودن دانش خود غافل نماند. اگر بقال است کم فروشی و گرانفروشی نکند. اگر کارمند اداره است خود را خادم مردم بداند، رشوه نگیرد و از کار ندزدد. اگر پاسبان است با دزد نسازد و هدیه نخواهد و در اندیشه جان و مال مردم باشد. اگر در کار سیاست است ، بهبود حال مردم و مصالح راستین کشور را راهنمای گفتار و کردار خود قرار دهد و اگر سرباز یا فرمانده است خود را برای دفاع آماده بدارد و از دشمن نگریزد. این است اصلی که اگر رعایت شود و به تربیت در ضمیرها خانه بگیرد مردم را از جنگ و ویرانی ها و مصائب آن در امان نگاه خواهد داشت وطن پرستی راستین و خدمت به جامعه ای که ما را پرورده است این است.
فراتر از این کسی که وطن خود را به راستی دوست دارد در آبادانی آن میکوشد. اگر بتواند به علم و فرهنگ و ادب آن خدمت میکند و هم غافل نمی ماند که آسایش او به آسایش دیگران وابسته است.))
و اما آنچه که به عنوان یک کنشگر حوزه ی سوانح طبیعی و دغدغه مند حوزه محیط زیست و میراث فرهنگی و یک میهن پرست به عنوان یک ایرانی از رئیس جمهور خود درخواست دارم را در ادامه بیان می کنم.
همانطور که خود نیز می دانید، انتخابات ریاست جمهوری 1403 با اما و اگرهای فراوانی همراه بود و علی رغم حضورگسترده چهره های شاخص جبهه اصلاحات، آن انتظاری که از مشارکت مردم وجود داشت برآورده نگردید. این موضوع اگر برای جنابعالی اهمیت داشته باشد نشان از یک یاس و ناامیدی در جامعه است که ناشی از تورم و فقر و فساد و تخریب محیط زیست و میراث فرهنگی و بحران های گوناگون سیاسی و اقتصادی است. وقتی جامعه ای می داند که تغییر دولت ها هیچ تفاوتی در معیشت او ندارد، ناامید از هر تغییری صرفا نظاره گر خواهد بود و مشارکت اینگونه می شود که خود بهتر می دانید.
1- اکنون که این اعتماد به جنابعالی صورت گرفته، ناامیدی ها را برطرف کنید و به وعده هایی که دادید عمل کنید. شنوندگان سخنان شما در دوره انتخابات، چند سخن را از شما به یاد دارند و فراموش نخواهند کرد: ((موافقت با مذاکره و رفع تحریم – رفع فیلترینگ – صلح با جهان با هدف پیشرفت و توسعه- با جنگ و محدودیت از صلح و پیشرفت خبری نیست.))
2- در تعاریف جدید از بهداشت حرفه ای، وقتی صحبت از سلامت و بهداشت در حوزه ی HSE می شود، یکی از پارامترها ، رفاه می باشد. یعنی چه؟ یعنی با ایجاد رفاه و آسایش برای کارکنان است که می توانیم بهره وری شغلی ایجاد کنیم. با ایجاد رفاه و آسایش است که می توانیم کارآفرینی ها را توسعه دهیم و رشد و شکوفایی را در صنعت شاهد باشیم. ایران نیازمند رشد و شکوفایی در صنعت است و این شکوفایی زمانی حاصل می شود که نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه ی بی بدیل، دغدغه ی نان شب و مسکن نداشته باشد.
3- متاسفانه در سال های اخیر، تخریب عمدی میراث فرهنگی را به مراتب شاهد بودیم. این موضوع دل هر ایران دوستی را به درد می آورد. میراث فرهنگی می تواند منبع تولید ثروت باشد. با توجه ویژه به میراث فرهنگی و فارغ از نگاه های ایدئولوژیک به مساله میراث تاریخی، می تواند کشور را از فقر و نابرابری نجات دهد. سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان، کردستان، آذربایجان غربی و هر استان و شهرستانی که دیروز به عنوان استان محروم نام گذاری شده بود و امروز استان کم برخوردار نامیده می شود، همه و همه دارای جاذبه های فراوان فرهنگی و تاریخی و زیست محیطی هستند که با کمی توجه و کمی سرمایه گذاری در حوزه ی میراث فرهنگی، می توانیم فقر را ریشه کن کنیم و این مستلزم انتصاب مسوولین میهن پرست و ایران دوست در حوزه ی وزارت میراث فرهنگی است.
4- در زمانیکه شما و هم جبهه ای هایتان در جبهه ی به اصطلاح اصلاحات در حال تبلیغ کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری بودید، بسیاری از جنگل های کشور در سایه ی بی توجهی مسوولین محترم منابع طبیعی دولت سیزدهم در آتش قهر و کینه سوخت و شما به عنوان باسواد ترین رئیس جمهور تاریخ جمهوری اسلامی به خوبی می دانید که زمینی که طعمه حریق شود، نه تنها دیگر خاصیت کشت ندارد بلکه عاملی برای ریزگردها و بروز سیلاب ها و تغییرات آب و هوایی می باشد که شاید در دوران ریاست شما در دولت چهاردهم، بحران های ناشی از این آتش سوزی ها را شاهد باشیم. توجه به منابع طبیعی و ایجاد یک ساز و کار مناسب برای حفظ جنگل ها و منابع طبیعی و امدادرسانی به اطفا حریق جنگل ها، درخواست جمع کثیری از دغدغه مندان محیط زیست و ایران دوستان می باشد. ما امروز فاقد دستگاه های امداد رسان اطفا حریق متناسب با نیاز کشور هستیم .
5- مساله آب و منابع آبی یکی از دیگر دغدغه های کشور است. جنگ آب جنگی است که اگر به آن نگاه کارشناسی نداشته باشید، در سال های پایانی دولت خود شاهد درگیری داخلی خواهید بود. موضوعی که با حذف سدها و فرصت بخشیدن به طبیعت برای احیای خود و کمک به حذف چاه های مجاز و غیرمجاز فراوان و احیای سفره های آب زیرزمینی ، ممکن خواهد شد.ما مرگ دریاچه ارومیه و تالاب های مان را در استان فارس دیده ایم . اجازه ندهید که مرگ سایر تالاب ها در دولت چهاردهم تحقق یابد. خشکسالی و بحران آب یک معضل بزرگ برای دولت شما خواهد بود که اگر امروز برای ان برنامه ای نداشته باشید، فردا دچار مشکلات فراوانی خواهید بود.
6- و در پایان از شما می خواهم که با انتخاب صحیح رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر نیرو و وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، آنچه این روزها در حال تخریب و نابودی است را کنترل کنید و در جهت حفاظت از ایران برای ایران اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین اصلی