۳۰ نکته ایمنی در برگزاری ایمن مراسم سوگواری

۳۰ نکته ایمنی در برگزاری ایمن مراسم سوگواری :

۱ – برای محل تجمع عزاداران به طور حتم باید معبر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شده و درها به سمت بیرون باز شود.
۲- برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود.
۳- در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری روشنایی ها قطع شود حتماً باید سردر معابر خروج از تکایا و راه های منتهی به خروجی روشن باشد به نحوی که معابر خروجی کاملاً دیده شود.
۴- رعایت فاصله مناسب سیم ـ اتصالات روشنایی ها ـ ادوات و تجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال (پرده، پرچم، فرش، تابلو و …) الزامی است. (حداقل یک و نیم متر)
۵- هریک از دستگاه ها و ادوات برقی علاوه بر داشتن فیوز مستقل باید دارای یک پریز مختص به خود نیز باشد و از اخذ انشعابات متعدد از یک پریز نیز خودداری شود.
۶- فیوز برق باید استاندارد بوده و استفاده از فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد موجب آتش سوزی خواهد شد.
۷- استفاده از لامپ های برق با ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ مانند لامپهای مدادی و … در داخل خیمه ها ممنوع بوده و همچنین در اتصالات از ترمینال استفاده شود.
۸- جهت گرم نمودن فضای داخل چادرهای تکایا ، از بخاریهای دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل می دمند استفاده شود.
۹- قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.
۱۰- از بخاریهای کارگاهی، بدون دودکش، هیزم سوز ، شعله عریان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل خیمه ها و اماکن استفاده نشود.
۱۱- در صورت استفاده از بخاریهای نفتی بایستی قبل از پرکردن منبع سوخت آن اقدام به خاموش کردن دستگاه کرد.
۱۲- عبور دادن دودکش بخاریها از سقف که از برزنت یا مصالح قابل اشتعال می باشد، موجب بروز آتش سوزی خواهد شد.
۱۳- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود (حداکثر طول شیلنگ برای گاز طبیعی یا شهری ۱۲۰ سانتی متر و برای گاز مایع ۱۵۰ سانتی متر می باشد).
۱۴- قسمت طبخ ـ نذورات در مکان مناسب و دور از محیط خیمه ها انتخاب گردد.
۱۵- در قسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود.
۱۶- برای طبخ غذا با وسایل گاز سوز بخصوص گاز مایع حتماً باید از رگلاتورهای فشار قوی و یا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گیری شود.
۱۷- قسمت پخت و پز نباید در مسیر عبور ومرور افراد و محل پارک اتومبیلها باشد.
۱۸- در کلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسولهای آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.
۱۹- در صورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می شود حتماً باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزیهای احتمالی پیش بینی شود.
۲۰- از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود.
۲۱- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری شود.
۲۲- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
۲۳- قبل ازبرگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیت دار قرارگیرد.
۲۴- از دودکردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل هیئت و تکایا بپرهیزید .
۲۵- از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود.
۲۶- حریم چادرهای تکایا باید برای جلوگیری از تردد افراد غیر مسئول و یا احتمال انتقال آتش سوزی از بیرون کنترل گردد .
۲۷- کلیه خاموش کننده ها برای اطفاء آتش سوزیهای کوچک و درمراحل ابتدای آتش سوزی می باشد اگر حریق وسیع بود با شماره تلفن ۱۲۵ فوراً به ستاد فرماندهی آتش نشانی اطلاع دهید .
۲۸- به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی نگهبان شب در نظر گرفته وکلیه مسئولین و کارگزاران نیز تعلیمات و آموزشهای ایمنی لازم را از کارشناسان آتش نشانی کمک بخواهید.
۲۹- دوعدد ۱۲ کیلویی پودر گاز و دوعدد ۱۰ لیتری آب گاز داشته باشید.
۳۰- از ایمنی سیم های برق، پوشش کامل و ایمن سیم ها و اتصالات سیم ها و کلید و پریزها، عدم خوردگی و فرسودگی سیم ها، عدم اتصال سیم ها به داربستها، عدم عبور سیم های برق از زیر فرشها و کنار برزنت ها، عدم دسترسی عزاداران بخصوص کودکان به فیوزها، سیم ها، پریز ها و … اطمینان حاصل کنید و در مسیر حرکت هیات ها، مراقب عدم اتصال ‘علم ها’ به سیم های برق کوچه و خیابان ها باشید.

منبع: شورای راهبردی انجمن جامعه ایمن- به نقل از دکتر جواد نوفرستی مدیرعامل انجمن جامعه ایمن

مطلب پیشنهادی

دوره آموزشی اخلاق مدیریت بحران

دوره آموزشی اخلاق مدیریت بحران وبینار رایگان با موضوعات دوراهه های اخلاقی قواعد اخلاقی طراحی و اجرا پیامدهای اجتماعی بحران ها اصول اخلاقی امدادرسانی در بحران ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *