30 نکته ایمنی در برگزاری ایمن مراسم سوگواری

30 نکته ایمنی در برگزاری ایمن مراسم سوگواری :

1 – برای محل تجمع عزاداران به طور حتم باید معبر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شده و درها به سمت بیرون باز شود.
2- برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود.
3- در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری روشنایی ها قطع شود حتماً باید سردر معابر خروج از تکایا و راه های منتهی به خروجی روشن باشد به نحوی که معابر خروجی کاملاً دیده شود.
4- رعایت فاصله مناسب سیم ـ اتصالات روشنایی ها ـ ادوات و تجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال (پرده، پرچم، فرش، تابلو و …) الزامی است. (حداقل یک و نیم متر)
5- هریک از دستگاه ها و ادوات برقی علاوه بر داشتن فیوز مستقل باید دارای یک پریز مختص به خود نیز باشد و از اخذ انشعابات متعدد از یک پریز نیز خودداری شود.
6- فیوز برق باید استاندارد بوده و استفاده از فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد موجب آتش سوزی خواهد شد.
7- استفاده از لامپ های برق با ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ مانند لامپهای مدادی و … در داخل خیمه ها ممنوع بوده و همچنین در اتصالات از ترمینال استفاده شود.
8- جهت گرم نمودن فضای داخل چادرهای تکایا ، از بخاریهای دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل می دمند استفاده شود.
9- قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.
10- از بخاریهای کارگاهی، بدون دودکش، هیزم سوز ، شعله عریان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل خیمه ها و اماکن استفاده نشود.
11- در صورت استفاده از بخاریهای نفتی بایستی قبل از پرکردن منبع سوخت آن اقدام به خاموش کردن دستگاه کرد.
12- عبور دادن دودکش بخاریها از سقف که از برزنت یا مصالح قابل اشتعال می باشد، موجب بروز آتش سوزی خواهد شد.
13- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود (حداکثر طول شیلنگ برای گاز طبیعی یا شهری 120 سانتی متر و برای گاز مایع 150 سانتی متر می باشد).
14- قسمت طبخ ـ نذورات در مکان مناسب و دور از محیط خیمه ها انتخاب گردد.
15- در قسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود.
16- برای طبخ غذا با وسایل گاز سوز بخصوص گاز مایع حتماً باید از رگلاتورهای فشار قوی و یا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گیری شود.
17- قسمت پخت و پز نباید در مسیر عبور ومرور افراد و محل پارک اتومبیلها باشد.
18- در کلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسولهای آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.
19- در صورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می شود حتماً باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزیهای احتمالی پیش بینی شود.
20- از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود.
21- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری شود.
22- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
23- قبل ازبرگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیت دار قرارگیرد.
24- از دودکردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل هیئت و تکایا بپرهیزید .
25- از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود.
26- حریم چادرهای تکایا باید برای جلوگیری از تردد افراد غیر مسئول و یا احتمال انتقال آتش سوزی از بیرون کنترل گردد .
27- کلیه خاموش کننده ها برای اطفاء آتش سوزیهای کوچک و درمراحل ابتدای آتش سوزی می باشد اگر حریق وسیع بود با شماره تلفن 125 فوراً به ستاد فرماندهی آتش نشانی اطلاع دهید .
28- به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی نگهبان شب در نظر گرفته وکلیه مسئولین و کارگزاران نیز تعلیمات و آموزشهای ایمنی لازم را از کارشناسان آتش نشانی کمک بخواهید.
29- دوعدد 12 کیلویی پودر گاز و دوعدد 10 لیتری آب گاز داشته باشید.
30- از ایمنی سیم های برق، پوشش کامل و ایمن سیم ها و اتصالات سیم ها و کلید و پریزها، عدم خوردگی و فرسودگی سیم ها، عدم اتصال سیم ها به داربستها، عدم عبور سیم های برق از زیر فرشها و کنار برزنت ها، عدم دسترسی عزاداران بخصوص کودکان به فیوزها، سیم ها، پریز ها و … اطمینان حاصل کنید و در مسیر حرکت هیات ها، مراقب عدم اتصال ‘علم ها’ به سیم های برق کوچه و خیابان ها باشید.

منبع: شورای راهبردی انجمن جامعه ایمن- به نقل از دکتر جواد نوفرستی مدیرعامل انجمن جامعه ایمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین اصلی